Artikel fra Custos august 2018

 

Reaktioner efter forestilling på asylskolen i Jelling:

“Børnene i grøn klasse var meget begejstrede for Jeres forestilling!
Vi snakkede om følelser som det første, da vi arbejder en del med det i det daglige! Ungerne placerer sig selv hver morgen på et følelses/humør barometer. (Glad, sur, ked af det, træt, tænker meget mm.)

De havde afkodet følgende følelser og temaer: Glæde, sorg, jalousi, vrede, tristhed, venskab, de stoler på hinanden, uvenskab, problemer, ensomhed, bange og fjolleri.

Vi snakkede videre om de følelser og temaer de havde set og snakkede om hvordan de selv havde oplevet dem i Deres liv? På den måde kom der en masse snak om krig, før krig, gamle venner, nye venner og ikke mindst flugten og det nye liv i Danmark. De snakkede meget om det med, at sige velkommen og farvel til mange nye venner! Vi var hele følelsesregistret igennem.

Derefter snakkede de rigtig meget om fløjterne og rigtig mange af dem kendte dem fra hjemlandende og fortalte med stjerner i øjnene om hvordan man spillede på dem og hvad det blev brugt til (bryllupper, slanger, underholdning mm).

Så I kan nok høre, at det har været stort for dem :)”

Lea Lyhne, lærer i børneskolen

Udtalelse efter 2 forestillinger ved børnekulturfestivalen i Næstved i 2017:

“Tanzi og Manzi optrådte ved børnekulturfestivalen i Næstved i 2017. Det var en fornøjelse at opleve hvordan musik, krop og drama smeltede sammen til en koncert børnene sent vil glemme. Det var godt at se og lytte til fløjter i forskellige størrelser og opleve at musik på blokfløjte bestemt ikke behøver at være kedeligt. Med indlevelse, komiske indfald og god kondi leverede Tanzi og Manzi et flot musikalsk show med virkningsfuld og enkel scenografi, hvor børnene til sidst skulle bruge deres egen krop og blev en aktiv del af koncerten. De varmeste anbefalinger herfra.”

Katrine Gjesing, Børnekulturkonsulent i Næstved